Importance of the hepatopancreas
Global aquaculture production has been steadily increasing over the last decade. Asian countries like Taiwan, Indonesia, Thailand and India have emerged as global leaders in shrimp production.
Global aquaculture production has been steadily increasing over the last decade. Asian countries like Taiwan, Indonesia, Thailand and India have emerged as global leaders in shrimp production.
1. El papel de la función hepática de los peces.
(1) Función metabólica.
El hígado participa en todas las sustancias del metabolismo en la alimentación. El almidón y el azúcar en el alimento se digieren y se convierten en glucosa que puede ser absorbida por el tracto intestinal. La glucosa se sintetizará en glucógeno y se almacenará en el hígado. Cuando el cuerpo lo necesita, el hígado descompone el glucógeno en glucosa para la utilización total del cuerpo; la síntesis y liberación de grasa, la descomposición del ácido graso, la formación y oxidación de las cetonas, la síntesis y el transporte de colesterol y fosfolípidos se llevan a cabo en el hígado; muchas vitaminas (p. ej., vitaminas A, B, C, D, K) también se sintetizan y almacenan en el hígado; y la inactivación de las hormonas también requiere la participación del hígado.
As we all know, fishmeal is costly and unsustainable, Hence, development of cost-effective fishmeal alternative is critical to satisfy the forecasted expansion of Aquaculture. Currently, various plant-based ingredients, such as soybean meal and rapeseed meal, have been widely used as fishmeal alternative in aquafeed due to its high protein concentration, sustainable production and lower market price.
THE 13TH SYMPOSIUM OF WORLD’S CHINESE SCIENTISTS ON NUTRITION AND FEEDING OF FINFISH AND SHELLFISH
Time: October 11-14, 2021
Place: Qingdao,China
Research on Bile Acid
Effects of bile acids on the growth performance, lipid metabolism,non-specific immunity and intestinal microbiota of Pacific white shrimp(Litopenaeus vannamei)
Research on Bile Acid
Abdominal fat reduced by 24.7%
The experiment data from Ecuadorian shrimp farmer, the time of experiment is 90 days